У цій статті ви познайомитеся із популярними стравами американського штату Міннесоти.

Традиційні страви в Міннесоті надихнуті кухнею скандинавських, німецьких, індіанських та північноєвропейських мігрантів.

Lutefisk
Охоплюючи сильну скандинавську спадщину Міннесоти, ця традиційна страва займає особливе місце у серцях жителів норвезького походження. Лютефіск готують із сушеної тріски, яку просочують лугом для отримання желатинової текстури. Подається страва з вершковим маслом або соусом, картоплею, горохом і лефсе (тонким норвезьким коржом).

Hot dish
Hot dish – запіканка з м'ясного фаршу (яловичини чи індички) змішаного з овочами. Корочку страви готують із засмаженої картоплі та панірувальних сухарів. Зараз варіацій запіканки так багато, що вона припаде до смаку будь-якому гурману. Hot dish прийнято подавати на стіл під час сімейних зборів або поділяти на святкових обідах у церкві.

Grilled Walleye
Як державна риба Міннесоти, судак займає особливе місце у серцях та тарілках жителів штату. Ця прісноводна риба цінується за ніжну текстуру та м'який смак. Її зазвичай готують на сковороді або на грилі і подають з диким рисом як гарнір.

Wild Rice Soup
Спадщина корінних американців Міннесоти славиться такими стравами, як суп з дикого рису, який віддає шану багатому сільському господарству штату. Дикий рис вважається головним інгредієнтом ситного обіду. У поєднанні з овочами, травами, куркою чи грибами суп із дикого рису пропонує приємне поєднання смаків та текстур.

Swedish Meatballs
Ароматні фрикадельки зроблені із суміші яловичого, свинячого або телячого фаршу, приправленого запашним перцем та мускатним горіхом. Вони подаються як основна страва або як закуска на святкових зборах, демонструючи зв'язок Міннесоти з її європейською спадщиною.

Переходьте на цю статтю, щоб познайомитись із традиційними стравами штату Джорджія.

Немає коментарів

Авторизуйтесь, щоб додати коментар