Чаювання в Британії - це не просто багатовікова традиція. Під час afteroon tea обговорюються справи сімейні та державні. Починаючи з 18 століття, післяобіднє чаювання не обходиться без сервірування тістечок, канапе та молока. Останній інгредієнт часто викликає подив серед туристів. Давайте дізнаємося, чому британці так люблять пити чай із молоком.

Щоб зменшити гіркоту: високий вміст таніну в чаї може зробити його гірким, а додавання молока пом'якшує міцність напою та робить його приємнішим на смак.

Щоб охолодити чай: після заварювання чаю у спеціальному чайнику (що було обов'язковим раніше) гарячий напій розливали по чашках і додавали холодного молока, щоб досягти прийнятної температури. Зараз, коли чайні пакетики користуються більшою популярністю, немає необхідності довго чекати охолодження напою. А для любителів холодного молочного чи звичайного чаю продають пакетовані напої у вигляді порошку, як швидкорозчинну каву.

Щоб пом'якшити воду: у деяких частинах Британії вода дуже тверда, тому що там міститься багато мінералів. Додавання молока в чай ​​робить його значно приємнішим для вживання.

Не варто забувати і про участь Індії у розвитку культури чаювання. Наприклад, нині популярний напій масалу – це молочний чай з додаванням пряних спецій та цукру чи меду.

Перейдіть на цю статтю, щоб дізнатися більше про історію появи традиції англійського чаювання.

Немає коментарів

Авторизуйтесь, щоб додати коментар