У цій статті ви дізнаєтесь історію появи "пастушого пирога" ("shepherd's pie") в британській кухні, а також познайомитеся з його класичним рецептом.

"Пастуший пиріг", також відомий як "shepherd's pie", був популярним серед жителів британських сіл. Ця страва вважалася економною, але при цьому поживною. Все тому, що рецепт змінювався в залежності від продуктів, що залишилися в будинку. Найчастіше він складався із залишків фаршу чи рубаного м'яса, овочів та картоплі.

Назва "shepherd's pie" пов'язана з роллю пастухів (shepherds) у скотарській культурі. Вони займалися розведенням худоби і цим забезпечували сім'ї протеїном.

Рецепт "пастушого пирога"


500 гр фаршу (яловичого, баранини або змішаного)
1 цибулина, нарізана
2 моркви, нарізані
150 гр горошку (свіжого чи замороженого)
2 ст. ложки томатної пасти
500 гр картопляного пюре
50 гр вершкового масла
Сіль, перець, спеції за смаком

Приготування:

Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте фарш та обсмажуйте до готовності.
Додайте нарізані моркву та горошок, томатну пасту, спеції та трохи води. Гасіть, поки овочі не стануть м'якими.
Влийте начинку у форму для запікання.
Приготуйте картопляне пюре: варіть картоплю до готовності, відцідіть воду, додайте вершкове масло|мастило|, сіль|соль| і перець. Розімніть у пюре.
Поступово розподіліть картопляне пюре поверх начинки.
Поставте форму в розігріту до 180 ° C духовку на 20-25 хвилин, поки верх пирога не підрум'яниться.

Рецепт “shepherd's pie” англійською ви можете знайти у цій статті.

Немає коментарів

Авторизуйтесь, щоб додати коментар