У цій статті ви дізнаєтеся, як "фіш енд чіпс" ("fish and chips") стало однією з найпопулярніших страв британської кухні.
Вважається, що початок цій страві поклали британські рибалки в 19 столітті, які смажили впійману рибу та картопля на березі моря.
З розвитком залізничних та транспортних систем “fish and chips” можна було знайти у меню кафе різних регіонів країни. Пізніше з'явилися "чіпшопи" (chip shops) - бістро, в яких подавали виключно смажену рибу з картоплею.
Під час Другої світової війни “fish and chips” стало стравою національної важливості, оскільки вона була дешевою та поживною. До цього дня воно уособлює культуру Великобританії.
Зараз у багатьох ресторанах по всьому світу цю страву можна знайти у різних інтерпретаціях. Проте британці переконані, що місцеві бари та паби лідирують у приготуванні "фіш енд чіпс".
Більше цікавих фактів про Британію ви знайдете у цій статті.