У статті ви дізнаєтесь, що є цікавим в англійській національній кухні.
Познайомимось із основними британськими стравами.
Fish and chips – один із найпопулярніших представників англійської кухні. Це фастфуд з риби та картоплі, які обсмажуються на олії у фритюрі, загорнуті у кляр. Цей кляр готується з місцевого пива чи елю. Такий фастфуд дуже поширений на вулицях Британії і його подають навіть у ресторанах.
Ще одна цікава страва – пудинг із м'яса та нирок (kidneys). Його почали готувати ще у ХІХ столітті, і спочатку це був не десерт, а повноцінний ситний прийом їжі для звичайних мешканців міста. Такий пудинг готують із яловичої відбивної та свинячих бруньок: тісто на основі сала змішується з м'ясом, цибулею та бульйоном. Готують його на кілька годин, а подають з пюре та овочами.
“Жаба (toad) у норці” – це страва зі свинячих ковбасок, запечених у рідкому тексті. І ні, жодних жаб там немає. Таку страву готують з XVIII століття, і від початку головним інгредієнтом були… обскупані голуби.
Яйця по-шотландськи (Scottish) - англійська страва, яка підходить для природи. Воно складається з яєць, зварених круто і загорнутих у фарш. Страва (dish) покривається панірувальними сухарями і обсмажується на олії.
До їжі ідеально підійдуть здобні коржики, які англійці називають crumpets. Це коржі з пористого тіста, які можна змащувати олією чи медом.
І, нарешті, страва під назвою "недільна жарка". Воно має велике значення в англійській культурі і стало частиною вікової традиції. Воно складається із запеченого м'яса, зазвичай курячого, з картоплею та овочами. Все це поливається спеціальним соусом із м'ясного соку.
Щоб вивчати англійську далі, переходьте на цю статтю про американську кухню.