У статті ви дізнаєтесь, як готувати страви американської кухні на День Подяки у США.

Традиційна американська їжа на День Подяки
На це свято найчастіше готується та їжа, врожай якої зібрали кілька днів тому. Адже історичний цей День Подяки присвячений подяці Богові та природі за врожай, який допоможе пережити зиму.

Так що на столі найчастіше буває пюре з картоплі, зелені боби, качани кукурудзи, спаржа, брюссельська капуста, пиріг із гарбуза і, звичайно ж, зірка вечора – запечена індичка. Цей птах завжди подається з журавлинним соусом. Звичайно, і для будь-яких улюблених страв сім'ї можна знайти містечко на святковому столі.

Ми ж з вами сьогодні готуватимемо запечену індичку, брюссельську капусту та пиріг із гарбуза.

Запам'ятовуйте рецепти на День Подяки:

Запечена індичка


Без цієї страви стіл на День Подяки в Америці – це те саме, що Новий рік без ялинки. Незважаючи на те, що цього дня за статистикою американці з'їдають близько 46 мільйонів індичок, за день до свята в магазині їх може не залишитися. Адже цей птах з'являється на столі в День Подяки у 88% американців. У будь-якому випадку для наступного рецепту до Дня Подяки нам потрібно почати готувати індичку заздалегідь.

Для рецепту нам знадобиться:

1 turkey - 1 індичка
Sage – шавлія
Rosemary – розмарин
Thyme – кмин
Parsley - петрушка
4 tbsp kosher salt – 4 столові ложки солі (написано, що кошерна, але підійде будь-яка).
1 tbsp black pepper – 1 столова ложка чорного перцю
An onion – 1 цибуля
2 carrots – 2 моркви
2 celery stalks – 2 черешки селери
Garlic – часник (головка голова)
Half of leek – половинка цибулі порею
A stick of butter – 1 паличка олії (приблизно 113 грам)
4-5 slices of pancetta - 4-5 шматочків італійського бекону (підійде звичайний бекон)

Спосіб приготування:

Дрібно порізати трави (шавлія, петрушка, кмин, розмарин)
Перемішати трави, сіль та перець
Обмазати індичку всередині та зовні отриманою сумішшю
Обернути індичку прозорою плівкою і поставити відпочивати в холодильник на 3 дні
Через 3 дні дістати птицю і обтерти її від соку, що з'явився від соку.
Зробити з фольги «шапочку» для грудки птиці (щоб м'ясо тут не обгорало)
Порізати всі овочі (морква, селера, порей, цибуля) і половинку часнику
Порізати залишки часнику, олію та бекон
Посмажити бекон на середньому вогні, поки більшість жиру не випарується. Відкласти бекон
На тій же сковорідці обсмажити часник до м'якості
Перемішати часник з беконом і дати їм охолонути
Акуратно розташувати отриману суміш і шматочки олії між шкірою та м'ясом птиці
Набити птаха половиною змісти з овочів
Перев'язати індичку
Викласти овочі, що залишилися, в ємність для запікання і покласти на них індичку
Запікати птицю при температурі 500 градусів Фаренгейта (260 ° C) протягом 30 хвилин
Дістати індичку і надіти на грудку птиці шапочку з фольги
Зменшити температуру до 350 градусів (177 °C) та запікати ще 2.5 години
У готової запеченої індички температура м'яса всередині ноги повинна бути 180 градусів (82 ° C), а в товстій частині грудки - 160 градусів (71 ° C)
До подачі на стіл накрийте птицю та дайте їй відпочити 30 хвилин

Корисні слова англійською:

To chop – нарізати
Herbs – трави
To combine – змішувати, поєднувати
To wrap – обмотати
To refrigerate –зберігати у холодильнику, охолоджувати
To mold a foil – зробити форму із фольги
To detach - роз'єднувати, відокремлювати
To stuff - набивати
To tie – обв'язувати
String – мотузка, мотузка

Рецепт брюссельської капусти


Цей овоч поки що не дуже популярний у російській кухні. Проте, брюссельська капуста багата на вітаміни і корисні речовини. Отже, спробуйте ввести цей продукт у ваше сімейне меню. А наш легкий рецепт вам допоможе.

Для рецепту нам знадобиться:

Brussel sprouts
Olive oil (2tbsp)
Black peppercorns
Sea salt

Наші дії:

Помити капусту, очистити її від старого листя
Розрізати капусту на дві частини
Розташувати на піддоні для запікання
Змастити оливковою олією
Посипати меленим чорним перцем та морською сіллю
Запікати при температурі 350 градусів (177 °C) близько 30 хвилин
Детальна відео інструкція про те, як приготувати брюссельську капусту

Корисні слова англійською:

To remove – прибирати, знімати
To split – розщеплювати, ділити
To coat - обмазати
Teaspoon – чайна ложка
To bake – запікати

Пиріг з гарбуза


Це класичний десерт до Дня Подяки. Іноді його купують, інколи роблять самі. Найчастіше, щоправда, купується скоринка пирога (crusting, crust), на яку вже сама господиня робить начинку. У даному рецепті використовується вже готове тісто для скоринки. Але ми можемо зробити її самі. Для цього потрібно лише змішати 2 чашки борошна, 1 чашку холодного молока, 1 ложку солі, 2 чайні ложки цукру і 1 чашку м'якого вершкового масла (якщо немає м'якого масла, то спробуйте розтопити необхідну кількість інгредієнта в мікрохвильовій печі).

Укладачі даного рецепта до Дня Подяки наполягають на тому, що ця варіація гарбузового пирога найпростіша і найсмачніша. Ну що ж, перевіримо самі.

Для начинки нам знадобиться:

1 15-ounce can of pumpkin - 1 банка гарбузового пюре (15 унцій - 425 грам). Якщо немає пюре, то просто очистіть гарбуз, наріжте його на шматочки і відваріть до м'якості. Потім пам'ятайте і наше пюре готове!
¾ cup of sugar – ¾ чашки цукру
A little bit of salt – трохи солі. Або як ми говоримо, «сіль на кінчику ножа»
2 whole eggs – 2 яйця
1 egg yolk – 1 яєчний жовток
Buttermilk – кефір
Vanilla – екстракт ванілі
2 tea spoons of cinnamon – 2 чайні ложки кориці

Наші дії:

1 етап – підготовка «кірочки»
Розмістити тісто за формою, на якій ми випікатимемо пиріг
Покрити тісто папером для випічки і насипати боби. Не лякайтеся, ми не їстимемо боби. Це треба для того, щоб тісто тримало форму, поки випікається в духовці вперше
Поставити тісто в духовку на 15 хвилин|мінути| при температурі 425 градусів Фаренгейта (218 °C)
2 етап – приготування начинки
Додайте та перемішайте всі інгредієнти зі списку для начинки та залийте суміш у формочку з тіста
3 етап – запікання
Поставити пиріг у духовку на 10 хвилин (температура 425 градусів Фаренгейта (218 °C))
Знизити температуру до 325 градусів (163 ° C) і запікати ще 35-40 хвилин
Дістати десерт із духовки та дати йому охолонути близько години.

Корисні слова англійською:

To stir – перемішувати, збовтувати
To add - додавати
To fill - заповнити
To cool – остуджувати
Filling - заправка, заповнення
To garnish – прикрашати, гарнувати
Whipped cream – збиті вершки
Cinnamon – кориця

Щоб навчати англійську далі, переходьте на цю статтю про День Святого Перуку в Ірландії.

Немає коментарів

Авторизуйтесь, щоб додати коментар